Köningsvogel Sambal Badjak 200g

75 

Popis

Sambal Badjak – Tradiční indonéská chilli pasta

Obecné informace

Sambal Badjak je pikantní indonéská pasta vyrobená z mletých chilli papriček, cibule, česneku a dalších koření. Tato aromatická směs je nepostradatelnou součástí indonéské kuchyně a dodává jídlům intenzivní chuť a pálivost.

Původ a historie

Sambal Badjak pochází z ostrova Jáva v Indonésii. Tato varianta sambalu je typická pro západní část ostrova. Název „Badjak“ údajně odkazuje na piráty, kteří v minulosti operovali v indonéských vodách. Tradice výroby sambalů sahá stovky let do minulosti a každý region má své vlastní receptury.

Zajímavosti

  • Existuje přes 300 různých druhů sambalů v Indonésii
  • Sambal Badjak je mírně sladký a méně pálivý než jiné varianty
  • Ingredience jsou před smícháním obvykle opékány, což dodává sambalu charakteristickou chuť
  • V Indonésii je běžné, že si každá rodina vyrábí svůj vlastní sambal

Tipy na použití

Sambal Badjak je všestranná přísada, kterou můžete použít mnoha způsoby:

  • Jako dip k smaženým pokrmům nebo grilovanému masu
  • Přidejte do marinád na maso nebo ryby
  • Použijte jako základ pro omáčky k různým pokrmům
  • Vmíchejte do rýže nebo nudle pro zvýraznění chuti
  • Přidejte do polévek nebo dušených jídel pro extra pikantnost

Otázky a odpovědi

Je Sambal Badjak velmi pálivý?

V porovnání s jinými sambaly je středně pálivý. Má vyváženou chuť s náznakem sladkosti.

Jak dlouho vydrží otevřený Sambal Badjak?

Po otevření vydrží v lednici až 3 měsíce, pokud je správně uzavřený.

Je Sambal Badjak vhodný pro vegetariány?

Ano, většina Sambal Badjak je vyrobena pouze z rostlinných ingrediencí.

Shrnutí

Sambal Badjak je nezbytnou součástí indonéské kuchyně. Tato všestranná chilli pasta nabízí vyváženou kombinaci pikantnosti, sladkosti a umami chuti. Je skvělým způsobem, jak obohatit vaše pokrmy o autentickou indonéskou příchuť a dodat jim extra rozměr. Ať už ji použijete jako dip, marinádu nebo přísadu do vašich oblíbených receptů, Sambal Badjak vám pomůže vytvořit nezapomenutelné kulinářské zážitky.

 

Návod k použití

Pikantní dochucovací pasta vhodná pro přípravu asijských jídel nebo jako příloha k různým druhům masa a zeleniny.

Složení

čerstvě mleté pikantní papričky 38%, mleté cibulky, rostlinný olej, sůl, cukrový sirup, jemný třtinový cukr, šalotková pasta, <2% hovězí vývar, L-glutaman sodný, česneková pasta, kyselina citronová, kyselina L-askorbová, guma guar, xanthan, sorban draselný, benzoan sodný, kyselina octová, disiřičitan draselný

Alergie

výrobek může obsahovat stopy celeru

Více o produktu: