Jeeny's Krevetová pasta Trassi (Belachan) 250g

129 

Popis

Krevetová pasta Trassi (Belachan)

Obecné informace

Krevetová pasta Trassi, také známá jako Belachan, je intenzivně aromatická pasta vyrobená z fermentovaných krevet. Tento produkt je nezbytnou přísadou v mnoha jihoasijských kuchyních, zejména v Indonésii, Malajsii a Singapuru. Trassi má konzistenci tuhé pasty a vyznačuje se výraznou slanou a umami chutí.

Původ a historie

Trassi má dlouhou historii sahající stovky let zpět. Původně byla vyvinuta jako způsob konzervace krevet v tropickém podnebí jihovýchodní Asie. Proces fermentace nejen prodlužoval trvanlivost, ale také vytvářel jedinečné chuťové vlastnosti, které se staly nedílnou součástí místní kuchyně. Dnes je Trassi uznávanou delikatesou a klíčovou přísadou v mnoha tradičních receptech.

Zajímavosti

  • Trassi je někdy nazývána „asijským sýrem“ kvůli svému intenzivnímu aroma a procesu fermentace.
  • V některých regionech se vyrábí i rybí verze Trassi, která používá drobné rybky místo krevet.
  • Tradiční výroba Trassi zahrnuje sušení krevet na slunci před jejich fermentací.

Tipy na použití

Trassi je všestranná přísada, kterou lze použít mnoha způsoby:

  • Sambal Trassi: Populární indonéská chilli pasta
  • Jako ochucovadlo do polévek a omáček
  • Pro přípravu tradičního malajského pokrmu Nasi Goreng
  • Jako dochucovadlo do zeleninových pokrmů pro zvýraznění chuti

Otázky a odpovědi

Jak dlouho vydrží otevřená Trassi?

Při správném skladování v chladničce může otevřená Trassi vydržet až 6 měsíců.

Je Trassi vhodná pro vegetariány?

Ne, Trassi není vhodná pro vegetariány, protože je vyrobena z krevet.

Jak zmírnit silné aroma Trassi?

Před použitím můžete Trassi lehce opéct na pánvi, což pomůže zmírnit její intenzivní aroma.

Shrnutí

Krevetová pasta Trassi (Belachan) je unikátní a nenahraditelnou přísadou jihoasijské kuchyně. Její intenzivní chuť a aroma dodávají pokrmům hloubku a autentičnost. Ačkoli může být pro nováčky zpočátku výzvou, s trochou experimentování se Trassi stane nepostradatelnou součástí vaší kuchyně, otevírající dveře do světa exotických chutí jihovýchodní Asie.

 

Návod k použití

Použijte pro zvýraznění chuti při vaření, před požitím zahřejte. Pro rybáře: Belachan je přírodní enzymový produkt z krevet, silný atraktor s vůní raka, obsahující proteiny, aminokyseliny a soli. Ideální na těžké vody. Dávkování od 2% bez horní hranice. Výborné aditivum do boilie a method mixů.

Složení

kukuřičná mouka, sůl, krevety

Alergie

korýši

Více o produktu: