Twin Elephants Bambusové výhonky – plátky 227g

55 

Popis

Bambusové výhonky – plátky

Obecné informace

Bambusové výhonky jsou oblíbenou přísadou v asijské kuchyni. Tyto křupavé a jemně nasládlé plátky jsou bohaté na vlákninu a vitamíny. Náš produkt nabízí již předem nakrájené plátky bambusových výhonků, připravené k okamžitému použití v různých pokrmech.

Původ a historie

Bambusové výhonky pocházejí z jihovýchodní Asie, kde jsou součástí tradiční kuchyně již po tisíce let. V Číně jsou považovány za symbol dlouhověkosti a v mnoha asijských zemích jsou ceněny pro své léčivé vlastnosti. Do západního světa se dostaly s rozšířením asijské kuchyně v průběhu 20. století.

Zajímavosti

  • Bambusové výhonky jsou nízkokalorické a obsahují mnoho vlákniny
  • Jsou bohaté na vitamíny B a C, draslík a mangan
  • V tradiční čínské medicíně se používají k léčbě zánětů a podporují trávení
  • Některé druhy bambusu mohou vyrůst až o 91 cm za den

Tipy na použití

Bambusové výhonky jsou všestrannou přísadou. Zde jsou některé způsoby, jak je můžete využít:

  • Stir-fry pokrmy: Přidejte je do woku s masem a zeleninou
  • Polévky: Obohaťte jimi své oblíbené asijské polévky
  • Saláty: Použijte je jako křupavou přísadu do salátů
  • Jarní závitky: Přidejte je do náplně jarních závitků

Otázky a odpovědi

Jak dlouho vydrží otevřené bambusové výhonky?

Po otevření je nejlepší spotřebovat do 3-5 dnů. Uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě s vodou, kterou denně měňte.

Jsou bambusové výhonky zdravé?

Ano, jsou bohaté na vlákninu a vitamíny, mají nízký obsah kalorií a tuků.

Mohu je jíst syrové?

Doporučujeme je před konzumací tepelně upravit, aby se odstranily případné hořké látky.

Shrnutí

Bambusové výhonky jsou univerzální a zdravou přísadou pro vaše asijské pokrmy. Díky své jemné chuti a křupavé textuře obohatí širokou škálu receptů. Náš produkt nabízí pohodlné plátky připravené k okamžitému použití, což vám ušetří čas při přípravě vašich oblíbených asijských jídel.

 

Návod k použití

Bambusové výhonky jsou zdrojem bílkovin, vitamínů (především B a C), minerálů a sacharidů. Používají se do hlavních jídel, polévek a salátů. Přidat bambusové výhonky je možné také třeba do rizota, leča, masových směsí a podobně.

Složení

bambusové výhonky, voda, regulátor kyselosti (kyselina citronová)

Alergie

neobsahuje

Více o produktu: