Golden Turtle Obalovací směs Panko 200g GT

49 

Popis

Obalovací směs Panko GT

Obecné informace

Panko je tradiční japonská obalovací směs vyrobená z bílého chleba bez kůrky. Vyznačuje se lehkou, vzdušnou texturou a vytváří extra křupavý obal. Směs Panko GT je vysoce kvalitní produkt, který vám pomůže dosáhnout autentické asijské chuti ve vaší kuchyni.

Původ a historie

Panko pochází z Japonska, kde se používá již po staletí. Slovo „panko“ lze volně přeložit jako „chlebová strouhanka“. Tato směs se tradičně vyráběla z chleba pečeného elektrickým proudem, což vedlo k vytvoření charakteristických velkých, plochých vloček.

Zajímavosti

  • Panko absorbuje méně oleje než běžná strouhanka, což vede k lehčímu a zdravějšímu pokrmu.
  • Díky své struktuře vytváří Panko extra křupavý obal, který déle zůstává křupavý.
  • V Japonsku se Panko používá nejen k obalování, ale i jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Tipy na použití

Obalovací směs Panko GT je všestranná a lze ji použít v mnoha receptech:

  • Tonkatsu – tradiční japonské smažené vepřové kotlety
  • Tempura – lehce obalovaná a smažená zelenina nebo mořské plody
  • Křupavé sushi rolky – pro extra texturu na povrchu sushi
  • Zapékané pokrmy – jako křupavá vrstva na makarony se sýrem nebo zapékané brambory

Otázky a odpovědi

Je Panko bezlepkové?

Ne, tradiční Panko obsahuje lepek, protože je vyrobeno z pšeničného chleba. Existují však i bezlepkové alternativy.

Jak dlouho vydrží Panko čerstvé?

Při správném skladování v suchu a chladu může Panko vydržet až 6 měsíců.

Čím se Panko liší od běžné strouhanky?

Panko má větší, plošší vločky, které vytváří vzdušnější a křupavější obal. Také absorbuje méně oleje při smažení.

Shrnutí

Obalovací směs Panko GT je nezbytnou součástí asijské kuchyně. Díky své jedinečné textuře a schopnosti vytvářet extra křupavý obal je ideální pro širokou škálu pokrmů. Ať už připravujete tradiční japonské speciality nebo experimentujete s fusion kuchyní, Panko GT vám pomůže dosáhnout autentické chuti a textury, kterou hledáte.

 

Návod k použití

Panko směs vysypeme na menší plech, postříkáme vodou. Krevety nebo připravené maso / zeleninu osolíme a opepříme, pak obalíme v mouce a v rozšlehaných vajíčkách (klasický trojobal). Potom obalíme v připravené Panko směsi. Následně smažíme při 180 C až do zlatova.

Složení

pšeničná mouka, voda, droždí, sůl

Alergie

obiloviny, vejce

Více o produktu: