Thai Pride Bambusové výhonky TP – proužky 227g

49 

Popis

Bambusové výhonky TP – proužky

Obecné informace

Bambusové výhonky TP – proužky jsou oblíbenou ingrediencí asijské kuchyně. Tyto křehké a jemně nasládlé výhonky jsou sklizeny v raném stádiu růstu bambusu a následně nakrájeny na tenké proužky. Díky své jedinečné textuře a chuti jsou ideální pro použití v různých pokrmech.

Původ a historie

Bambusové výhonky pocházejí především z jihovýchodní Asie, kde se bambus pěstuje již tisíce let. V tradiční čínské medicíně byly považovány za léčivou potravinu. Jejich konzumace se postupně rozšířila do dalších asijských zemí a dnes jsou oblíbené po celém světě.

Zajímavosti

  • Bambusové výhonky jsou bohaté na vlákninu a nízkokalorické
  • Obsahují vitamíny B a minerály jako draslík a mangan
  • Některé druhy bambusu mohou vyrůst až o 91 cm za den
  • V Asii se bambusové výhonky často fermentují pro delší trvanlivost

Tipy na použití

Bambusové výhonky TP – proužky jsou všestrannou ingrediencí. Zde jsou některé způsoby jejich využití:

  • Stir-fry pokrmy – přidejte je do woku s masem a zeleninou
  • Polévky – obohaťte jimi své oblíbené asijské polévky
  • Jarní závitky – použijte jako náplň spolu s dalšími ingrediencemi
  • Saláty – nakrájejte na tenké plátky a přidejte do asijských salátů
  • Curry – skvěle se hodí do různých druhů curry

Otázky a odpovědi

Jak dlouho vydrží otevřené bambusové výhonky?

Po otevření vydrží v lednici 3-5 dní. Pro delší trvanlivost je lze zamrazit.

Jsou bambusové výhonky zdravé?

Ano, jsou nízkokalorické, bohaté na vlákninu a obsahují důležité vitamíny a minerály.

Musí se bambusové výhonky před použitím vařit?

Konzervované bambusové výhonky jsou již předvařené a lze je použít přímo. Pro lepší chuť je můžete krátce povařit v čerstvé vodě.

Shrnutí

Bambusové výhonky TP – proužky jsou všestrannou a zdravou ingrediencí pro vaše asijské pokrmy. S nízkou kalorickou hodnotou a bohatým nutričním profilem jsou skvělou volbou pro různé druhy receptů. Ať už je přidáte do stir-fry, polévky nebo salátu, tyto křehké proužky dodají vašemu jídlu autentickou asijskou chuť a texturu.

 

Návod k použití

Bambusové výhonky jsou zdrojem bílkovin, vitamínů (především B a C), minerálů a sacharidů. Používají se do hlavních jídel, polévek a salátů. Přidat bambusové výhonky je možné také třeba do rizota, leča, masových směsí a podobně.

Složení

bambusové výhonky, voda, regulátor kyselosti (kyselina citronová)

Alergie

neobsahuje

Více o produktu: