TRS Skořice – celá 50g

38 

Popis

Skořice – celá

Obecné informace

Skořice je aromatické koření získávané z vnitřní kůry několika druhů stromů rodu Cinnamomum. Celá skořice se prodává ve formě svinutých kousků kůry, které jsou známé jako skořicové tyčinky. Toto koření má sladkou a teplou chuť s lehce dřevitým nádechem.

Původ a historie

Skořice pochází původně z jižní Asie, především ze Srí Lanky, Indie a Indonésie. Její historie sahá až do starověkého Egypta, kde byla vysoce ceněna a používána při mumifikaci. V průběhu staletí se skořice stala důležitou obchodní komoditou a byla jedním z hlavních důvodů pro námořní objevy v 15. a 16. století.

Zajímavosti

  • Existují dva hlavní druhy skořice: Ceylon (pravá skořice) a Cassia (čínská skořice).
  • Skořice má antibakteriální a protizánětlivé účinky.
  • Ve starověku byla skořice považována za dar hodný králů a bohů.
  • Olej ze skořice se používá v aromaterapii pro své uklidňující účinky.

Tipy na použití

V kuchyni:

  • Přidejte celou skořici do horkých nápojů jako čaj, káva nebo svařené víno.
  • Použijte ji při vaření masových pokrmů, zejména v kombinaci s jinými kořeními.
  • Ochutí ovocné dezerty, jablečné koláče a pudinky.
  • Vložte tyčinku do rýže během vaření pro jemnou vůni.

Jiné použití:

  • Vytvořte přírodní osvěžovač vzduchu vařením skořice ve vodě.
  • Použijte jako přírodní repelent proti mravencům.

Otázky a odpovědi

Jak dlouho vydrží celá skořice?

Při správném skladování v uzavřené nádobě na chladném a suchém místě může celá skořice vydržet až 4 roky, aniž by ztratila své aroma.

Je skořice zdravá?

Ano, skořice má mnoho zdravotních přínosů. Může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi, má protizánětlivé účinky a může podporovat zdraví srdce.

Shrnutí

Celá skořice je všestranné koření s bohatou historií a množstvím využití. Její jedinečná chuť a vůně ji činí nepostradatelnou ingrediencí v mnoha kuchyních po celém světě. Díky svým zdravotním přínosům a dlouhé trvanlivosti je skvělou volbou pro každou domácnost. Ať už ji použijete do sladkých dezertů, pikantních jídel nebo jako přírodní osvěžovač vzduchu, celá skořice vám přinese neopakovatelný zážitek a vůni do vašeho domova.

 

Návod k použití

Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.

Složení

skořice celá

Alergie

neobsahuje

Více o produktu: