Gia Bao Rýžové nudle Bún Bo Hué 500g

75 

Popis

Rýžové nudle Bún Bo Hué

Obecné informace

Rýžové nudle Bún Bo Hué jsou tradiční vietnamské nudle vyrobené z rýžové mouky a vody. Vyznačují se jemnou texturou a mírně nažloutlou barvou. Tyto nudle jsou základní složkou mnoha vietnamských pokrmů, zejména polévky Bún Bo Hué, po které jsou pojmenovány.

Původ a historie

Tyto nudle pocházejí z města Hué ve střední části Vietnamu. Město Hué bylo kdysi císařským hlavním městem a je známé svou vynikající kuchyní. Bún Bo Hué, polévka připravovaná s těmito nudlemi, se stala národním pokrmem a symbolem vietnamské kuchyně.

Zajímavosti

  • Název „Bún“ označuje typ rýžových nudlí, zatímco „Bo“ znamená hovězí maso.
  • Tradiční recept na Bún Bo Hué obsahuje pikantní hovězí vývar a často i vepřovou krev.
  • Tyto nudle jsou oblíbené pro svou schopnost absorbovat chutě okolních ingrediencí.

Tipy na použití

Rýžové nudle Bún Bo Hué jsou velmi všestranné a lze je použít v mnoha receptech:

  • Klasická polévka Bún Bo Hué – s hovězím masem, citrónovou trávou a chilli
  • Studené salátové misky s grilovaným masem a zeleninou
  • Smažené nudle s mořskými plody a zeleninou
  • Jarní závitky plněné nudlemi a čerstvými bylinkami

Otázky a odpovědi

Jak dlouho se nudle vaří?

Nudle Bún Bo Hué se obvykle vaří 3-5 minut, dokud nejsou měkké, ale stále mírně „al dente“.

Jsou tyto nudle bezlepkové?

Ano, rýžové nudle jsou přirozeně bezlepkové a jsou vhodné pro osoby s celiakií nebo intolerancí lepku.

Jak se nudle skladují?

Sušené nudle lze skladovat v chladném a suchém místě po dobu až jednoho roku. Po uvaření by se měly spotřebovat do 2-3 dnů a uchovávat v lednici.

Shrnutí

Rýžové nudle Bún Bo Hué jsou nezbytnou součástí vietnamské kuchyně. Jejich jemná chuť a textura z nich dělají perfektní základ pro mnoho tradičních i moderních asijských pokrmů. Ať už je použijete v klasické polévce Bún Bo Hué nebo experimentujete s vlastními recepty, tyto nudle vám přinesou autentický chuťový zážitek přímo z srdce Vietnamu.

 

Návod k použití

Rýžové nudle vložte do vařící vody a nechte vařit 12-14 minut, občas promíchejte, následně slijte vařící vodu. Čerstvě uvařené nudle propláchněte pod tekoucí studenou vodou. Rýžové nudle můžete podávat jako zavářku v polévce nebo mohou být usmaženy spolu s dalšími přílohami.

Složení

rýžová mouka 95%, voda, sůl, E415, modifikovaný škrob

Alergie

neobsahuje

Více o produktu: