Lee Kum Kee Medová barbecue omáčka Char Siu 225g

95 

Popis

Medová barbecue omáčka Char Siu

Obecné informace

Medová barbecue omáčka Char Siu je tradiční čínská omáčka používaná především k marinování a glazování masa. Tato sladko-slaná omáčka má charakteristickou červenou barvu a intenzivní chuť, která kombinuje sladkost medu s kořeněnými tóny čínského koření.

Původ a historie

Omáčka Char Siu pochází z kantonské kuchyně jižní Číny. Název „Char Siu“ doslova znamená „opečené na vidlici“ a odkazuje na tradiční metodu přípravy vepřového masa marinovaného v této omáčce. Historie této omáčky sahá stovky let zpět a je neodmyslitelnou součástí čínské kulinářské tradice.

Zajímavosti

  • Červená barva omáčky byla původně získávána z fermentovaného červeného tofu
  • V současnosti se často používá přírodní barvivo z červené řepy
  • Char Siu je považováno za jeden z národních pokrmů Hongkongu
  • Omáčka se používá nejen v Číně, ale je oblíbená i v dalších asijských zemích

Tipy na použití

Medová barbecue omáčka Char Siu je všestranným dochucovadlem. Zde jsou některé tipy na její použití:

  • Marinování masa – ideální pro vepřové, kuřecí nebo tofu
  • Glazura při grilování nebo pečení
  • Dochucení wok pokrmů
  • Dip k jarním závitků nebo dim sum
  • Ochucení rýžových nebo nudlových pokrmů

Otázky a odpovědi

Je omáčka Char Siu pálivá?

Ne, tato omáčka není typicky pálivá. Má spíše sladko-slanou chuť s kořeněnými tóny.

Jak dlouho vydrží otevřená omáčka?

Po otevření je doporučeno spotřebovat omáčku do 1 měsíce a uchovávat ji v chladničce.

Je omáčka vhodná pro vegetariány?

Záleží na konkrétním složení. Některé verze mohou obsahovat rybí omáčku, proto je vždy dobré zkontrolovat složení na etiketě.

Shrnutí

Medová barbecue omáčka Char Siu je nepostradatelnou součástí čínské kuchyně. Díky své všestrannosti a jedinečné chuti si našla cestu do kuchyní po celém světě. Ať už ji použijete k marinování masa, jako dip nebo při přípravě wok pokrmů, tato omáčka dodá vašim jídlům autentický čínský nádech a nezaměnitelnou chuť.

 

Návod k použití

Marináda: Medová barbecue omáčka Char Siu 5 lžíc, Hoisin omáčka 1 lžíce, Čistý sezamový olej 2 lžičky; Omáčka: Medová barbecue omáčka Char Siu 2 lžíce, Hoisin omáčka 1 lžíce, 2 lžíce vody, citronová šťáva 1 lžíce; Postup: Opláchněte a osušte kuře (můžete naporcovat). Marinujte minimálně po dobu 2 hodin. Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Pečte kuřata 20-30 minut do křupava (jednou otočte). Zahřejte omáčku a podávejte s pečeným kuřetem.

Složení

cukr, voda, sůl, česnek, fermentovaná sojová pasta, med, sojová omáčka, sladový sirup, modifikovaný kukuřičný škrob, koření, E260

Alergie

sója

Více o produktu: