Lee Kum Kee Fazolová chilli omáčka Toban Djan 368g

139 

Popis

Fazolová chilli omáčka Toban Djan

Obecné informace

Toban Djan je pikantní čínská omáčka vyrobená z fermentovaných fazolí, chilli papriček a dalších ingrediencí. Tato omáčka je známá svou intenzivní chutí a vůní, které dodávají pokrmům autentický asijský nádech. Toban Djan se vyznačuje tmavě červenou barvou a hustou konzistencí.

Původ a historie

Omáčka Toban Djan pochází z provincie Sichuan v jihozápadní Číně. Její historie sahá až do dynastie Ming (14. – 17. století). Název „Toban Djan“ v překladu znamená „fazolová pasta s chilli“. Tato omáčka se stala nedílnou součástí sichuanské kuchyně a postupně si získala oblibu i v dalších částech Asie a po celém světě.

Zajímavosti

  • Toban Djan je často označována jako „duše sichuanské kuchyně“.
  • Tradiční výroba zahrnuje fermentaci po dobu několika měsíců.
  • Omáčka obsahuje unikátní směs umami, pálivosti a slanosti.
  • V Číně existuje mnoho regionálních variant této omáčky.

Tipy na použití

Toban Djan je všestranná omáčka, která se hodí do mnoha pokrmů:

  • Marinády pro maso a tofu
  • Základ pro polévky a omáčky
  • Dochucovadlo pro smažené pokrmy
  • Přísada do dušených jídel
  • Ochucení zeleninových pokrmů

Otázky a odpovědi

Je Toban Djan velmi pálivá?

Ano, Toban Djan je obecně považována za středně až velmi pálivou omáčku. Intenzita pálivosti se může lišit podle značky a receptury.

Jak dlouho vydrží otevřená omáčka?

Po otevření vydrží Toban Djan v chladničce až 6 měsíců, pokud je správně uzavřená.

Mohu Toban Djan něčím nahradit?

Ačkoli má Toban Djan unikátní chuť, můžete ji částečně nahradit směsí chilli pasty a fermentované sójové pasty.

Shrnutí

Fazolová chilli omáčka Toban Djan je nepostradatelnou součástí autentické čínské kuchyně. Její intenzivní chuť a všestranné použití z ní činí oblíbenou přísadu nejen pro milovníky asijské kuchyně, ale i pro kulinářské experimentátory. S Toban Djan můžete snadno obohatit své pokrmy o exotickou chuť a aroma Dálného východu.

 

Návod k použití

300g kuřecího masa nakrájeného na kousky marinujte 15 minut v chilli omáčce z bobů. V pánvi rozpalte olej, osmažte 2 stroužky česneku nakrájené na plátky, přidejte marinované maso a opečte dozlatova. Přidejte 2 červené papriky nakrájené na kousky a opékejte. Ozdobte jarní cibulkou.

Složení

slané chilli papričky 48 %, voda, fermentovaná sójová pasta (voda, sůl, sójové boby, pšeničná mouka), fermentovaná pasta z bobů 9 % (boby, voda, sůl, pšeničná mouka), cukr, modifikovaný kukuřičný škrob, sušený česnek 1 % , chilli paprička v prášku, sójový olej, kyselina E270, zvýrazňovače chuti (E631, E627)

Alergie

sója, pšenice

Více o produktu: