Yamamori Omáčka Ponzu Shoyu 220ml

89 

Popis

Omáčka Ponzu Shoyu

Obecné informace

Ponzu Shoyu je tradiční japonská ochucovací omáčka, která kombinuje intenzivní chuť sójové omáčky s osvěžující kyselostí citrusových plodů. Tato všestranná omáčka je nezbytnou součástí japonské kuchyně a nabízí dokonalou rovnováhu mezi slanou, kyselou a umami chutí.

Původ a historie

Omáčka Ponzu má své kořeny v japonské kuchyni období Edo (1603-1868). Název „ponzu“ pochází z holandského slova „pons“, což znamená „punč“. Přidáním slova „shoyu“ (sójová omáčka) vznikl název pro tuto oblíbenou variantu. Tradičně se vyrábí fermentací citrusové šťávy, sójové omáčky, mirin a dalších ingrediencí.

Zajímavosti

  • Ponzu Shoyu se často nazývá „japonská worcesterská omáčka“ díky své všestrannosti.
  • Tradiční receptury používají vzácné japonské citrusy jako yuzu nebo sudachi.
  • Omáčka má nízký obsah kalorií a je bohatá na antioxidanty díky obsahu citrusových plodů.
  • V některých regionech Japonska se Ponzu Shoyu používá jako alternativa k sójové omáčce.

Tipy na použití

Ponzu Shoyu je nesmírně všestranná omáčka, kterou můžete použít mnoha způsoby:

  • Dip pro tempuru, gyoza nebo sashimi
  • Marináda na maso, ryby nebo tofu
  • Dochucovadlo do salátových dresinků
  • Přísada do polévek a vývarů pro zvýraznění chuti
  • Ochucení grilovaných pokrmů

Otázky a odpovědi

Jak dlouho vydrží otevřená lahev Ponzu Shoyu?

Při správném skladování v chladničce vydrží otevřená lahev až 6 měsíců.

Je Ponzu Shoyu vhodné pro vegetariány a vegany?

Ano, většina značek Ponzu Shoyu je vhodná pro vegetariány i vegany. Vždy však zkontrolujte složení na etiketě.

Čím mohu nahradit Ponzu Shoyu, pokud ho nemám?

Můžete smíchat sójovou omáčku s citronovou nebo limetkovou šťávou v poměru 3:1.

Shrnutí

Omáčka Ponzu Shoyu je nepostradatelnou součástí japonské kuchyně. Její jedinečná kombinace sójové omáčky a citrusových plodů nabízí perfektní rovnováhu chutí, která oživí širokou škálu pokrmů. Ať už ji použijete jako dip, marinádu nebo dochucovadlo, Ponzu Shoyu vám pomůže vytvořit autentické japonské pokrmy v pohodlí vašeho domova.

 

Návod k použití

Tradiční japonská omáčka s vyváženou sladkokyselou a slanou chutí. Kombinuje citrusovou svěžest yuzu a citronu se sójovou omáčkou pro jedinečný chuťový zážitek. Ideální doplněk k rybám, mořským plodům a lehkým pokrmům. Použijte ji jako marinádu, dresink nebo dip na sushi a saláty. Skladujte na suchém místě. Dodá jídlům osvěžující nádech.

Složení

fruktózový sirup, limetková šťáva 3%, alkohol, jablečná šťáva, třtinový cukr, zvýrazňovač chuti E621, regulátory kyselosti E330, E270, E260, hydrolizovaný sojový protein, zvýrazňovač chuti E640, E631, kvasnicvý extrakt, pomerančové aroma, citronové aroma

Alergie

sója

Více o produktu: