Jistě jste na vlastní oči neviděli, jak se zrovna váš čaj suší a nechá zavadat…
V Číně není nic neobvyklého, že se suší venku na betonovém dvoru před domem (když je pod listy plátno/síťovina, je to vyšší úroveň čistoty), nebo třeba klidně rovnou na silnici. Když správně zavadnou (auta přes ně naštěstí nejezdí) smetou se koštětem do proutěného koše a jdou se dál zpracovávat.
Takže čínské čaje (japonské do styku s venkovní plochou na sušení moc nepřijdou) prolévat, prolévat a prolévat!
Fotky z „akce“
Video
Teplou nebo studenou vodou?
Horkou – klidně bych se nebál tak horké, jakou tady používají na běžné nálevy – převařená vařící voda, z které ale už unikly bublinky „varu“ – čaj se tím zbaví (prý) podstatné části kofeinu/teinu a zbaví se právě nečistot, prachu a oživí se…