Jedná se o klasifikační stupeň, který určuje kvalitu čajového listu. Tato stupnice se uplatňuje primárně pro čaje černé, případně i pro červené.
Označení broken se tradičně využívá pro čaje zlomkové. Tento druh čajů se jinak nazývá lámané, případně se můžete setkat i s termínem drcené. Jde tedy o kategorii čajů, které nejsou tvořeny celými listy. Stále se jedná o kvalitní čaje.
Někteří milovníci čajů je však neuznávají.
Flowery orange pekoe označuje tzv. tip a první čajový lístek. Jde tedy o to nejkvalitnější, co lze z čajovníku získat. Jednoduše při sběru platí, že čím výše lístky na rostlině sbíráme, tím jsou mladší, a tedy kvalitnější.
Výsledný čaj obsahuje hodně mladých lístků, které jsou dobře svinuty, a tipsy.
Z hlediska vlastností výsledného nápoje se proto jedná o čaj, jemuž je vlastní vynikající chuť i vůně.