Tímto označením se rozumí tzv. druhá sklizeň. Probíhá v období od května do června. Jejím výsledkem už jsou tmavší a vyzrálejší lístky.
Patrná je stále velmi příjemná kořenitá vůně, která je už v tomto období rovněž znatelně vyzrálejší.
Stejně jako první sklizeň se sklizeň druhá typicky rozlišuje u čaje Darjeeling. U těchto čajů je právě sklizeň tím nejpodstatnějším faktorem určujícím kvalitu.
Darjeeling patří ke skutečným čajovým delikatesám. A to nejen proto, že se tento čaj pěstuje na omezeném území v oblasti himálajského předhůří, v okolí městečka Darjeeling.
Ani přes velkou péči ho tu nevyroste každým rokem mnoho.
Unikátní jsou však tyto čaje i svými vlastnostmi. Mají vlivem specifického klimatu nevtíravou chuť, v níž jsou patrny stopy muškátu.
Stejně tak je jim vlastní charakteristická vůně.