Usuča

Usuča (usucha) je označení jednoho z typů přípravy čaje matcha. Označuje se tak tzv. řídký (slabý) způsob přípravy čaje podávaného při čajovém obřadu.

Matcha se při tomto způsobu podávání rozmíchává ve větším množství vody. Díky tomu je podávaný čaj vlhčí a sladší.

Spotřebujete tak i méně čajového prášku, vystačíte si s přibližně 2 až 4 gramy. Čaj se přelívá 70 ml horké vody. Teplota vody pro zalívání by neměla překročit 70 °C.

Míchá se energickým pohybem, kdy opisujeme pomyslně písmeno M.

Tímto způsobem se především připravují prémiové čaje, které poskytnou vyvážený poměr hořké a sladké chuti. Výsledný čaj je jemný a měla by se na jeho povrchu objevit pěna.

Pošli tento příspěvek svému blízkému